lifestyle

Tool 4 Life: therapie en coaching met behulp van paarden!

Je hoort nu steeds meer over therapie met dieren. Je laat je coachen door een hond, dolfijn of een paard. Maar werkt dit ook? Ik ben erg bang voor paarden en ik ben daarom benieuwd wat therapie met een paard met mij zou doen. Kan ik mijn angst overwinnen? Er zijn veel trainingen met dieren en het is populair. Hoe gaat het? Helpt het? Ik nam de proef op de som en ging in therapie met behulp van een paard.


Ik werd begeleid door een paardencoach, dat is iemand die een gecertificeerde opleiding heeft gevolgd om de coaching/therapie te mogen geven. Zoals je al weet ben ik dus bang voor paarden en daarom ging het paard eerst in de bak staan met de paardencoach, later kwam ik erbij. Tot hoever durfde ik te komen bij het paard? Zou ik er op afstappen? Het paard kwam na een tijdje zelf naar mij toe en observeerde wie ik was. Dit vind ik heel eng. Een paard op afstand vind ik niet eng, maar dichtbij wel, ze zijn zo groot. Er werd gevraagd wat er zou kunnen gebeuren? Waar ben ik bang voor? Heeft mijn angst een andere betekenis in mijn dagelijks leven? Ik ben erachter gekomen dat ik het paard zelf naar mij toe wilde laten komen en dat ik niet de eerste stap zal zetten. Dit is van belang in het dagelijks leven: laat ik mensen ook naar mij toe komen voor een confrontatie of ga ik wel zelf de confrontatie aan? Dit geeft stof tot nadenken.


Paardencoaching kan je op veel terreinen in je leven toepassen. Heb je last van een burn-out? Heb je moeite met de leiding nemen op je werk of het dagelijks leven? Wil je een trauma verwerken of stress verminderen? Het kan allemaal met de therapie. Je kunt door middel van opdrachten zien hoe het paard op je reageert en je laten zien wat je denkt of voelt. Je kunt ook tot een persoonlijke groei komen. Wil je angsten overwinnen of wat meer over jezelf te weten komen? Dan kan therapie met een paardencoach wat voor je zijn. Het is ook een goed uitje voor teambuilding. Je leert hier verschillende soorten leiderschap en communiceren binnen het team.

 

 
Ben jij nieuwsgierig geworden en wil jij ook in therapie met behulp van paarden of een uitje voor teambuilding?
Kijk dan eens op de website: www.tool4life.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s